6°C

Mitsubishi toplotne črpalke

 

Mitsubishi slovi po dolgoletni prisotnosti na trgu klimatskih naprav in toplotnih črpalk, tako da so njihovi sistemi eni najbolj zanesljivih.

V osnovi je sistem primeren tako za talno, kot tudi radiatorsko ogrevanje, saj lahko vodo segreva vse do 60 stopinj Celzija, deluje pa do -25 stopinj Celzija zunanje temperature. Svojo nazivno moč (8, 11, 14 in 23 kW) ohranja vse do -15 stopinj zunanje temperature, izkoristki električne energije pa so zelo visoki, zaradi česar je v večini primerov upravičen tudi do subvencije Eko sklada. Edina težavica tako visoke grelne moči je relativno visoka minimalna grelna moč, tako da je potrebno predvsem paziti, da naprava ni predimenzionirana glede na objekt, saj s tem povzročimo večje število vklopov in izklopov naprave, predvsem v prehodnih obdobjih, ko so potrebe po grelni kapaciteti manjše.

Mitsubishi Ecodan

Nova generacija Mitsubishijevih notranjih enot je oblikovno in tehnično veliko bolj dovršena od starejše različice. Na voljo sta dve različici - z vgrajenim sanitarnim bojlerjem ali brez.

Različica z bojlerjem ima kapaciteto 200 litrov, primerna pa je tudi za postavitev v bolj viden prostor, saj ne daje občutka industrijske naprave.

Druga različica Ecodana je notranja enota brez sanitarnega bojlerja, torej primerna za situacije, ko je ogrevanje vode rešeno kako drugače.